Probiotika – Hvad er det godt for?

Probiotika er den sunde bakterie

Probiotika er en sund ingrediens i vores mad. Ligesom det er anbefalet at vi spiser grøntsager for vitaminer og fisk for omega 3 fedtsyrer, så er probiotika en samling af mikroorganismer der er gode for vores immunsystem og fordøjelse. De sikre at vores tarmflora er sund og optimerer derved vores indre. På den måde kan du have en sund krop. Vores mave og tarm system er en meget vigtigere del af vores hverdag og vores sundhed en de fleste måske går og tænker. Vi siger nogle menneskers hjerte kan nås via maven, men dette er også sandt for vores hjerner. Vi optager energi og byggesten igennem vores diæt, så det er vigtig at sikre, at størstedelen af den mad vi spiser er god for os.

Hvilke fødevarer har probiotika i sig?

Du har måske hørt om fermenterede fødevarer. De indeholder sunde mikroorganismer som din tarmflora godt kan lide. Kefir yoghurt, Sauerkraut og Kombucha er alle eksempler på madvarer du kan prøve at implementere i din hverdag.

Kefir er en simpel erstatning til en skål yoghurt om morgenen, og en frisk Kombucha drik er et super alternativ til en sød sodavand eller Juice på vej hjem fra arbejde eller til din frokost.

Ifølge Bedre Livsstil, er Sauerkraut den madvarer du bør inkluderer i din madplan. Denne formenterede kål hjælper os med at holde vores tyndtarm sund og hjælper vores evne til at optage næringsstoffer fra den mad vi spiser. Win win for kroppen. Ved at spise denne kål får du både vitamin A, B1 og B2 samt C, foruden mineralerne jern og magnesium. Du får altså et stærkt tilskud af de vigtige næringsstoffer vi har brug for, for at opretholde en sund krop. Og ved sikre din krop er sund kan du sikre dig en sund hjerne og et sundt hjerte også.

Bekæmp infektioner igennem din mad

En af grundende til at probiotiske fødevarer er så gode for os er deres styrke til at forebygge sygdom. Ved at opretholde et sund miljø i kroppen kan vi sikre os imod mange trælse infektioner og sygdomme som en moderne og travl hverdag let kan komme med. Stress, influenza og skiftende vejr er normen i almindelige hjem på et eller andet tidspunkt i løbet af året. Så hvis du gerne vil have lidt mere at stå imod med, så er en sund diæt med regelmæssige probiotiske fødevarer vejen frem.

Vil du gerne lære mere om hvad der er godt at tilføje til din daglige madlavning? Så læse mere hér på bloggen

Leave a Reply

Your email address will not be published.