Råvarer der følger med årstiden

Råvarer der følger med årstiden

Der er mange ting at overveje når du handler ind til dine ugentlige måltider. Budget, økologi og sundhed er alle vigtige dele af indkøbskurvens endelige indhold. Men en anden god ting at huske på når du gør klar til at lave mad til aften eller hele ugen, er at overveje hvilke råvarer du vil bruge. Vil du gerne gøre en god handel og samtidig tænke på miljøet er det idé at overveje hvor dine varer kommer fra.

Hvad skal jeg spise hvornår?

Nogle varer er mere åbentlyse end andre med hensyn til deres sæson, så som jordbær og kartofler. Men mange andre grøntsager og frugter får vi nu fra udlandet. Det betyder at vi ikke længere kan holde styr på hvornår de gror lokalt og dermed er billigst. Tomater er for eksempel at finde året rundt i supermarkedet. Så har du ikke dit eget drivhus kan det være svært at huske hvornår det nu lige er de vokser i Danmark.

Vil du gerne have en hjælpende hånd med dig når du planlægger at handle ind? 
Led ej længere. På Råvareguiden finder du en samling af grøntsager og frugter med al den information du behøver om deres danske og udenlandske sæson og hvornår du bør købe dem. Siden er lavet af Kokken Henriette Hansen og fortæller dig hvilke ingredienser der er godt på hvilken årstid. Du finder alt fra Kinakål til agurk og rabarber. Samtidig kan du læse om den bedste måde at bruge råvaren på.

Et godt trick til at forlænge sæsonen på sine yndlings råvarer er at fryse dem. Så vil du gerne serverer en lækker rabarber kage kan du blot fryse dine rabarber efter de er høstet i sommersæsonen og fryse dem frisk, og så serverer dem senere på året. Det smager stadig fantastisk.

For en opskrift der holder hele året rundt kan du selvfølgelig finde bager hatten frem 😉 Vi anbefaler Den lækreste chokoladekage til en klassiker der smager fantastisk godt hele året rundt. Vil du gerne lave en

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.