Æblekage

Ingredienser

Fyld
2 æg
250 gram sukker
250 gram mel
2 tsk bagepulver
2 1/2 dl kaffefløde eller mælk
3 æbler i skiver
1 spsk sukker
1 tsk kanel
1 spsk smeltet smør

Instruktioner

1.Pisk æg og sukker sammen til en hvid skummet masse
2.Tilføj mel og bagepulver igennem en si, imens du rører dejen sammen med fløden
3.Hæld dejen op i en smurt form (passer til en rund tærteform)
4.Lig æbleskiverne på rundt langs formen, til hele dejen er dækket
5.Drys med sukker og kanel for en sprød skorpe og dryp det smeltede smør på toppen
6.Bag kagen i ca. 40 minutter ved 175 grader varmluft

Æblekage som du kender den

Æblekage er en varm, sød og typisk dansk desert. Den kan spises med vanilje is eller med cremefraiche, og passer rigtig godt til en kop varm te eller kaffe. Metoden er ligefrem og kræver blot en simpel dej og nogle æble samt lidt kanel. Ingredienserne er nogle du ofte finder i dine køkkenskabe, og de er heller ikke dyre at finde i supermarkedet. På den måde kan du hurtigt lave en virkelig lækker og smuk desert på et lille budget.

For en god start:

  1. Tænd ovnen så den er klar.
  2. Skrald dine æbler med en skarp kniv så du kun lige får skralden af og ikke spilder gode æbler.
  3. Vælger du at servere desserten med is, så husk at have isen klar når kagen er ved at være færdigbagt.
    På den måde får du den perfekte blanding af den lune æblekage og den kolde vanilje is.

Leder du efter en anden desert med frugt, så tag et kig på vores banankage der vinder hver gang! Der er også en super lækker chokolade kage med appelsin juice i vores opskriftssamling, som du kan tage et kig på for inspiration. Er du til frisk frugt, så er en servering med et lunt stykke kage, frisk frugt og en kugle is en rigtig lækker desert til enhver anledning.

Mere om bagning

Vil du gerne vide hvilke frugter – og hvilke grøntsager – der er i sæson? Det er oftest billigst at bruge varer der er i sæson i din madlavning, og de er oftes lettere at finde. Du kan læse mere om sæsonvarer hér, samt lære hvilke råvarer der er bedst og billigst at bage med afhængig af årstiden. Danske æbler er i sæson fra august måned, så leder du efter en god efterårs kage til at give lidt varme når kulden nærmer sig, så er denne æblekage et rigtig godt bud.

Leave a Reply

Your email address will not be published.