Æggekage

Ingredienser

8 æg
125 gram bacon - skåret i skiver
2 tsk Maizena majsstivelse
1,5 dl Sødmælk
1 tsk salt
Peber efter smag
3 tomater
2 spsk frisk purløg

Instruktioner

1.Start med at stege din bacon sprød på en varm pande. Lad fedtet blive på panden, og lad det der er tilbage på baconen dryppe helt af på et stykke køkkenrulle
2.Pisk så æggene til en ensartet masse i en skål
3.Rør din Maizena ud i en lille skål mælk og hæld det derefter ned til æggene sammen med lidt salt og peber efter smag
4.Pisk æggemassen godt sammen og
5.Hæld så æggene på den let varme pande med bacon fedtet. Lad æggekagen sætte sig ved lav varme, og løft den med en paletkniv.
6.Skær dine tomater og purløg - og pynt med sprød bacon og et stykke friskskåret rugbrød til

Æggekage med Bacon, Tomat og Purløg

Der er mange klassiske danske retter i opskriftsbøgerne efterhånden. Men det er ikke alle, som vi lærer at lave. Og nogle af den kan være svære. En Lasagne eller Chokoladekage er noget de fleste kan lave – men æggekage? Den er lidt udfordrende. Simpel, velsmagende og sund er ellers en sikker vinder på brunchbordet – så hvorfor ikke lære at lave en vinder æggekage idag?

Følg blot opskriften for en saftig og velsmagende version, der kun kan vinde smil til morgensamling.

Det er godt med lidt hygge

Mange spiser havregryn og cornflakes på de travle hverdags morgener. Så det er bare hyggeligt at samles om en duft af bacon og varme æg når weekenden endelig er fremme! Det tager ikke oceaner af tid, men blot en smule forberedelse at lave en god portion æg med lidt grønt til. HUSK dog at smutte forbi bageren efter et friskbagt rugbrød for at fuldende serveringen.

Vil du gerne have dine æg – og andre indkøb – leveret lige til døren? Så prøv nogle af de mange leveringstjenester fra supermarkederne. Vi anbefaler denne app for en super god service der kan lette dine timer med indkøbsplaner lidt.

Æg – er det godt for mig

Æg er en god kilde til protein om morgenen, som kan holde os mætte indtil frokost. Dermed behøver du ikke finde pålægget frem eller drikke super smoothies hver dag. For en balanceret kost kan æg medvirke til at stabilisere vægten, og for nogle endda med at tabe et par kilo. Læs mere hér om fordelene ved at spise æg i en balanceret kost.

For et glutenfri alternativ er æggekage også en god kilde til et mættende måltid. Her er det blot tilbehøret af en skive brød der skal tjekkes for indhold af gluten. Derimod kan en frisk salat til en varm gang æg være en god løsning hele året rundt for en varieret kost.

Leave a Reply

Your email address will not be published.