Amerikanske pandekager

Ingredienser

3,5 dl mel
3 spsk sukker
1,5 tsk bagepulver
0,5 tsk salt
0,25 tsk natron
4 spsk smeltet smør
1 æg
2,5 dl mælk

Instruktioner

1.Pisk mel, sukker, bagepulver og salt samt natron sammen i en mellem størrelse skål
2.Pisk så mælk, smeltet smør og æg i en anden indtil du har en ensartet masse (klumper er helt ok)
3.Bland så det våde med det tørre uden alt for meget pisken
4.Varm en pande til medium-lav varme med en smule smør godt fordelt, og hæld så en lille portion dej på panden
5.Lad den blive gyldenbrun på hver side, og vend ikke før der kommer små bobler på oversiden, det tager nogle minutter per pandekage
6.Servér varm med sirup, frugt, chokolade, nødder eller hvad du ellers foretrækker :)

Amerikanske pandekager med lidt ekstra

Amerikanske pandekager er en lækker desert. Har du en sød tand, og kan du godt lide lidt lækkert lørdag morgen (eller alle ugens dage)? Så har du fundet den helt rigtige opskrift at give dig i kast med.
Pandekager kan laves på et utal af måder, men de er stort set alle sammen lavet med de samme ingredienser. Én af de største forskelle på amerikanske pandekager og de helt almindelig vi ruller med syltetøj og sukker, er bagepulver og/eller natron.

Hævemidlet gør at pandekagen bliver tyk og svampet – lidt ligesom en deep pan pizza. Og smagen kan du på samme måde som almindelige pandekager, få lige som du ønsker den. Prøv dig frem med mængden af sukker i dejen, og mængden af sirup ovenpå for præcis den servering du bedst kan lide.

Tip: Det er altid en god idé at bage pandekager med en lille smule tålmodighed for det bedste resultat. Lad dejen hvile i køleskabet som minimum et kvarter for et mere sammenhængende resultat. Lad også varmen være på medium-høj, så du ikke brænder pandekagerne på inden de overhovedet er gennembagt. (Gælder især induktions komfurer)

Servering af dine pandekager

Du kan lave en frisk, en sød eller endda en salt servering af dine amerikanske pandekager. Det afhænger kun ef hvad du er til, og hvad du har i dine køkkenskabe. Frisk frugt er altid en vinder, men om du er til chokolade sauce eller sirup, eller til 1 eller 3 pandekager på sammen til er jo helt op til dig. Et lækkert forslag ville være en halv banan, en lille håndfuld chokolade nips og en smule honning – serveret lige fra panden.

For et twist på klassikeren, så prøv vores super cremede (og lidt mere sunde) bananpandekager næste gang du leder efter at tilfredsstille den søde tand.

Vil du gerne vide hvilke frugter (og grønt) der er i sæson – så tag et kig hér.

Leave a Reply

Your email address will not be published.