Appelsin

Ingredienser

2 appelsiner
2 citroner
6 gulerødder
1 dl koldt vand
1 tsk sukker
Appelsin, den bedste lemonade Appelsin saft, appelsin kage og alt det andet du kan lave med denne smukke frugt er lige hvad denne orange skønhed er til for. Om du er til vilde appelsiner, lige klar til at pille og spise, eller du foretrækker den mere civiliserede friskpressede appelsin juice. Så er mulighederne helt op...

Instruktioner

1.Pres appelsin og citron for saft og rør sammen med sukker og tilsæt vand
2.Brug så en juicer til at få saften fra gulerødderne (Du kan også hakke dem i en foodprocesser og si saften fra)
3.Bland og opbevar på køl

Appelsin, den bedste lemonade

Appelsin saft, appelsin kage og alt det andet du kan lave med denne smukke frugt er lige hvad denne orange skønhed er til for. Om du er til vilde appelsiner, lige klar til at pille og spise, eller du foretrækker den mere civiliserede friskpressede appelsin juice. Så er mulighederne helt op til dig. Denne lemonade er en skøn tilføjelse til opskriftbøgen med dens surhed, og sødme. Ved at bruge gulerødder tilføjes sødme herved og kun en smule sukker er nødvendig. Du kan også bruge honning eller stevia alt efter hvad du foretrækker.

Vi finder appelsiner i supermarkedet året rundt, da de ikke gror naturligt i Danmark. Men hvis du kan nøjes med lemonade i sommer månederne importeres de fra Europa og kan være en smule billigere end i vinderhalvåret.

Sundhed og frugt

Uanset årstiden er appelsin rig på C vitamin der forhindre forkølelser og holder dig i skak med din sundhed. Bedst kendt er måske det faktum at man førhen brugte c vitamin til at forhindre skørbug hos sømænd. Men idag ved vi at vitaminer også hjælper mod højt kolesterol samt viruser. Så vedligehold din frugt balance og sikrer dig et bedre immunforsvar året rundt.

Sundhedsanbefalingerne siger 600 gram frugt og grønt om dagen

Ifølge Sundhedstyrelsen opnår du den bedste kombination af fibre og vitaminer ved at spise 6 frugter og grøntsager om dagen. Drikker du et glas friskpresset appelsin juice om dagen tæller dette for 1 frugt. Hvis du får dit sukker fra 3 frugter om dagen får du samtidig et sundt forhold til den tilsatte sukker der oftest gemmer sig i mellemmåltider, men er markedsførst som værende sunde. Det gør du ved at vende dig til smagen af naturligt sukker. Så det er win-win at spise dine 3 frugter hver dag og vænne dig til det.

Find andre gode opskrifter til at optimere en varieret kost i Galleriet og hold dig sund hele året.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.