Appelsinkage

Ingredienser

1 dl blødt smør
4 dl rørsukker
7 æg
7 dl hvedemel
1 spsk bagepulver
en knivspids salt
1 dl appelsin saft
1 dl vand
1 tsk vanilje ekstrakt
Appelsinkage Appelsinkage er ikke en kage vi spiser særlig ofte, men det er altså lidt af en skam. Den smager himmelsk og er lige så simpel som den traditionelle chokoladekage vi bager så tit. En godt værktøj at have i køkkenet til denne opskrift et elektrisk piskeris. Har du den klassiske håndudgave får du blot...

Instruktioner

1.Pisk smørret til en cremet konsistens og tilsæt herfter sukker løbende imens der piskes
2.Pisk æggeblommerne let og tilsæt også dem til smørblandingen
3.Vend mel, bagepulver og salt sammen i en anden skål og tilsæt lidt efter lidt til smørret sammen med juice og vand
4.Pisk dejen ved lav fart til en lind masse og rør så vaniljen i
5.Pisk så æggehviderne med et rent piskeris til de er stive
6.Vend så hviderne i dejen og hæld dejen i en ovnfast bageform smør med lidt olie og drysser med mel
7.Bag ved 175 grader i 45 minutter eller til en kødnål kan prikkes i og komme ud ren for dejrester
8.Lad kagen hvile 10-15 minutter og vend den ud af formen

Appelsinkage

Appelsinkage er ikke en kage vi spiser særlig ofte, men det er altså lidt af en skam. Den smager himmelsk og er lige så simpel som den traditionelle chokoladekage vi bager så tit. En godt værktøj at have i køkkenet til denne opskrift et elektrisk piskeris. Har du den klassiske håndudgave får du blot lidt overarms træning med i købet. Husk at piske æggehviderne med rene piskeris, da de får den bedre konsistens på den måde.

6 om dagen for en sund livsstil

Vi kender bedst appelsinen for dens høje indhold af C-vitamin, hvilket den har tilfældes med de andre citrus frugter. En af grundene til appelsinen især er godt for dig er dens egenskab til at bekæmpe knogleskørhed med en kombination af vitaminer og et forholdsvist højt kalk indhold. Antioxidanten flavonoider findes også i appelsiner, og disse hjælper kroppen til at bekæmpe frie radikaler, som ellers kan være kræftfremkaldende. Altså bør du bibeholde et sundt indtag af citrus frugter året rundt. Som råvareguiden viser kan vi i Danmark købe denne frugt året rundt.

Det sure med det søde

Der skal være plads til kage en gang i mellem selv om vi gerne vil følge den slanke linje og holde budgettet. Denne kage er et rigtig godt tilskud til hvad der ellers ville være en varieret kost, da appelsinen bringer noget sødme og surhed i samme omgang. Du får dermed en klassisk hvedemelskage med et twist, som en erstatning til hvad der ellers kan være super sunde deserter. Vi skal også huske nyde det søde vi godt kan lide. Prøv dig også frem med en appelsin glasur eller den klassiske hvide flormelis til for en smuk servering.

TIP: Hvis du bruger skralden af citrus frugter i din glasur er det altid vigtigt at købe de usprøjtede af slagsen.

Nyd en god kagen i godt selvskab og spis sunde hovedmåltider 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.