Banankage

Ingredienser

4 modne bananer
1/2 dl kokosolie (smagsneutral)
1 dl sukker
1 1/2 dl flormelis
1 tsk vanilje essence
1 spsk æblejuice
Chokolade stykker

Instruktioner

1.Mos bananerne i en stor skål
2.Tilsæt olie
3.Tilsæt sukker
4.Tilsæt flormelis
5.Tilsæt vanilje
6.Tilsæt æblejuice
7.Rør ingredienserne godt sammen.
8.Bland de øvrige tørre ingredienser ( Hvedemel, Bagepulver, Natron og lidt salt)
9.Bag ved 180 grader varm luft i 20 minutter. (Hvis du bruger muffin forme, så skal den have lidt kortede tid i ovnen.

En lun servering

En vellykket banankage er tilpas sød og tilpas svampet. Der er mange gode grunde til at bage kage, og denne hér egner sig rigtig godt til at tage med hjemmefra. Hvad end det er skolen, kontoret, kortklubben eller venneparret der skal forkæles, så lever denne opskrift op til forventningerne. En lun servering med kakaoglasur og frisk frugt er ikke til at stå for, så det er bare at komme igang!

Fremgangsmåde: Opskriften følger en meget klassisk opdeling hvor ingredienser tilføjes én ad gangen og røres sammen til sidst. Og i alt tager den ikke meget mere end en halv time at lave. Ingredienserne er lige sådan simple og ofte nogle du kan finde i dit køleskab – og i frugtkurven på køkkenbordet.

Tip 1: Det er vigtigt at bruge modne bananer – da du ellers kan opleve klumper i kagen.

Tip 2:Tag gerne børnene med i køkkenet – dejen er lige til at veje af og samle for dem.

Tip 3: for en endnu sundere version kan du skifte halvdelen af melet ud med grahamsmel.

Banankage er til alle anledninger

Deserter kan være lidt svære og tidskrævende at få til at smage godt. Men det er ikke nødvendigt mere! Denne kage – og for den sags skyld vores lækre chokolade kage lykkedes altid! De smager godt både lun med lidt vanilje is på siden, og kold med et drys flormelis på toppen.
(Husk dog at lade kagen køle før du tilføjer glasur da det kan suges af kagen)

Servering
Frisk frugt er en god kombination til frugtkager, men har du en sød tand kan en smule nutella på toppen af denne banankage sende dig i himlen! For en hurtig snack i madpakken kan denne opskrift med fordel laves i muffin forme istedet for en kageform. De kan fryses, tages med på kontoret og nydes på skovtur – lige der hvor du har brug for en sød snack.

Få flere kage-idéer på opskrift siden 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.