Bananpandekager

Ingredienser

1 (stort) æg
2,5 dl mel
2 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
2 maste bananer
2 spsk sukker
2 tsk vanilje ekstrakt
2 spsk vegetabilsk olie
1 dl mælk
1 dl neutral yoghurt
1 dl chokolade stykker

Instruktioner

1.Bland mel, bagepulver og salt i skål
2.I en større skål maser du bananerne og tilføjer sukker, æg og vanilje ekstrakt samt yoghurt og olie. Bland godt indtil du har en ensartet masse.
3.Tilsæt de tørre ingredienser til bananblandingen lidt efter lidt sammen med mælken.
4.Vend så chokolade stykkerne i.
5.Varm en god pande til medium varme og brug et dl mål til at hælde din dej op i lige store portioner.
6.Når pandekagen begynder at få små bobler, så vend den om bag til den er let brun på begge sider. Fortsæt til du har lavet alle dine pandekager.
7.Servér som du ønsker!

Bananpandekager – en solid morgenmad

Pandekager kan laves både som almindelige, små, tykke, tynde, som franske, danske eller amerikanske. Vi spiser dem som oftes varme, men varianterne er mange, og det også forskelligt om vi gerne vil have dem til morgenmad, frokost, aftensmad eller som desert.

Denne amerikanske udgave egner sig bedst som tilføjelse til brunch bordet i weekenden, eller til morgenmad. Det er en lækker variation til den klassiske vi kender med marmelade.
Opskriften er lige til, hurtigt at forberede, og falder som oftest i smag med en sød tand til en eller fyldestgørende start på dagen.

Bananen giver en god konsistens, og mætter godt. Derfor er de en god idé til morgenbordet for lidt adspredelse i hverdagen også.

For at lave denne portion bananpandekager skal du bruge følgende:
En pande (husk, at hvis du bruger teflon, kan du som regel bruge mindre fedtstof)
En spatal
En Skål
Et Piskeris
En ske
Et Deciliter mål

Servering:

Du kan servere pandekager med sirup (hvilket måske er lige sødt nok for nogle) eller med chokolade stykker for en sød og cremet udgave. Du kan også vælge at servere dem med frisk frugt og eventuelt en kugle is. Det er let at lege med smagen, og så længe du følger målene for opskriften går du ikke helt galt i byen.

Pandekage inspiration:

Der er uendelige måder at laver pandekager på. Så hvis du vil kan du sagtens spise dem 3 gange om dagen på helt forskellige måder:
Én anden udgave er en sundere pandekage med havregryn. Du kan også vælge at spise dem med fyld til aftensmad, eller som hér vist med frisk eller tørret frugt til en brunch tallerken. For mere inspiration, så tag et kig på alle de andre morgenmads opskrifter hér.

For en hurtig levering af de ingredienser du skal bruge kan du besøge vigo.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published.