Blødkogt Æg

Ingredienser

Æg (max 6 ad gangen)
Kogende Vand
Koldt vand fra hanen
Salt
Et perfekt blødkogt æg En videnskab i sig selv. Morgenbordet fortjener den lækre smilende blomme af et blødkogt, men hvordan er det lige man når dertil? Alle mener at have den rigtige kombination til et perfekt kogt æg. Men, præferencerne er også forskellige fra person til person. Ofte er resultatet ikke ensartet, når man prøver...

Instruktioner

1.Fyld en kasserolle med 1 1/2 cm vand og bring det i kog.
2.FØRST når vandet koger kan du med en ske placere det antal æg (dog kun 1 lag) du ønsker at koge nede i kasserollen.
3.Læg låg på kasserollen og sæt et minutur til 6 1/2 minut.
4.Hæld vandet fra æggene når uret ringer og hæld så koldt vand over æggene så de er dækket i et 1/2 til et helt minut.
5.Servér med salt med det samme!

Et perfekt blødkogt æg

En videnskab i sig selv. Morgenbordet fortjener den lækre smilende blomme af et blødkogt, men hvordan er det lige man når dertil? Alle mener at have den rigtige kombination til et perfekt kogt æg. Men, præferencerne er også forskellige fra person til person. Ofte er resultatet ikke ensartet, når man prøver fra søndag til søndag, men øvelse gør mester! Så hvorfor ikke give det et skud en dag du har god tid og en ny bakke æg klar i køleskabet.

Først en kort introduktion:

Du skal bruge en gryde med låg, dit komfur samt vand fra hanen. Herudover er en ske og et minutur essentielle redskaber. Fyld gryden med godt 1 1/2 cm vand og stil den over på komfuret. Skru godt op for varmen og lad vandet komme til kogepunktet. Først når vandet koger (vigtigt!) tager du din ske og forsigtig sænker 1 æg ad gangen ned i det kogende vand. (Pas på du ikke brænder dig!)

Der er ikke oceaner af forberedelse i forbindele med at koge et blødkogt æg perfekt, men lidt skal der til. Det der kræver tid er at pille ægget så det stadig er varmt hvis du serverer det uden skallen.

Servering

Når først æggene er kogt som ment, er der mange måder at tilberede det på herefter. Husk altid salt, og eventuelt lidt peber – og vælg så blot din inspiration. Rugbrød, ristet franskbrød, eller på toppen af en frisk salat. Det tager lidt tid at finde din foretrukne servering – men prøv dig frem! Find flere tips og tricks på bloggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.