Brombær

Ingredienser

1 kilo brombær
2 vaniljestænger
10 gram stevia
Brombær som en himmelsk marmelade Brombær er et smukt bær til en god desert til sommer aftenerne. Samtidig er der ikke noget der er mere Dansk end marmelade. Mmm. Vi elsker brombær på alle tænkelige måder! Hvad end du har øjet dig en skovbær tærte eller friske brombær til isdesserten, så er det en skøn...

Instruktioner

1.Skild vaniljekornene fra stangen med en kniv, og tilsæt så både korn og stang til en gryde
2.Bland både bær og stevia i gryden og lad det koge ved medium-lav varme under omrøring i omkring 20 min
3.Husk at opbevar marmeladen i tæt lukkede, skoldede glas

Brombær som en himmelsk marmelade

Brombær er et smukt bær til en god desert til sommer aftenerne. Samtidig er der ikke noget der er mere Dansk end marmelade. Mmm. Vi elsker brombær på alle tænkelige måder!

Hvad end du har øjet dig en skovbær tærte eller friske brombær til isdesserten, så er det en skøn frugt at bruge i køkkenent. Denne marmelade er vores bedste tip til at spise brombær året rundt. Du behøver således ikke at fryse bærrene, men istedet koge dem. På den måde holder de sig helt fantastisk på henkogte glas under tæt lukkede låg.

Sunde fibre, masser af c vitamin og Anthocyaniner (antioxidant) gør brombær til en vinderunderlig spise. Frugtens farve har nemlig den egenskab at den kan hæmme inflammationer og bekæmpe frie radikaler i vores system. Dette gør det en skøn ingrediens til at forebygge sundhed og samtidig hjælpe os med ar bibeholde en sund livsstil.

STEVIA, når du vil holde den sunde linje

Du har måske hørt om det naturlige sødemiddel stevia, eller set det på supermarkedets hylder når du handler ind. Det er en kraftig sødeagent, og derfor behøves der kun meget lidt at erstatte traditionelt hvidt sukker. En af fordele ved stevia er den mangel på kalorier, der gør det til et godt tilskud til end ellers sukkeholdig diæt. Det betyder dog ikke at du skal spise mere sukker, men at blot en smule stevia er bedre for vægten end en masse sukker.

Find andre lækre snack og deserter med frugt i vores galleri.

Denne opskrift kan ganges op eller ned hvis du gerne vi lave en større portion eller give et enkelt glas som værtindegave.

OBS: Husk som nævnt at skolde de glas du hælder marmeladen på når den er klar. Det er vigtigt for at undgå uønskede bakterier til vil ødelægge al marmeladen og gøre den uspiselig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.