Brunede kartofler

Ingredienser

1 kg. små kartofler
1 dl sukker
1 spsk vand
25 gram smør

Instruktioner

1.Kog dine kartofler i ca. 8 min, og las dem hvile i 4 min herefter - de skal ikke være helt færdigkogte
2.Pil dem, og lad dem dampe af, så de ikke er våde når de kommer på panden
3.Hæld sukkeret på en stor pande, og lad det varme langsomt indtil det syder - lad endelig være med at røre rundt
4.Når det er smeltet tilføjer du vand og derefter smør - og lader det bruse lidt
5.Når massen bobler og er klar tilsætter du kartoflerne, og lader dem passe sig selv lidt ved lav til medium varme
6.Efter ca. 5 minutter vender du dem, og gentager efter 5 minutter mere
7.Efter ca. 20 minutter bør dine kartofler være gylden brune og karmeliseret

Brunede kartofler på den klassiske måde

Brunede kartofler er fast tilbehør til julemiddagen i december, men de er også smagfulde til andre arrangementer resten af året.

Brunede kartofler, behøver vi sige mere? De hører julen til. De hører en steg til. Og de hører kolde vinterdage til. Uden at savle alt for meget over de mange gode julemenuer der hører højtiden til, så har vi hér fundet en god og testet opskrift på brunede kartofler. Så du skal blot handle ind og følge trinene i opskriften for en vellykket omgang kartofler hér til aften.

Tag også et kig forbi vores opskrift side for mere inspiration til de mange andre opskrifter der skal laves ti højtiden.

Husk også, at kartofler er naturligt fri for gluten, så du kan serverer denne ret for glutenallergigerer uden problemer. Det vil sige, så længe du holder et vågent øje med, at de resterende ingredienser du bruger også er glutenfrie. Er du i tvivl om hvad gluten er for størrelse? – Så læs indlægget på vores blog om hvad gluten er for noget hér.

Husk: Du kan give denne opskrift det antal stjerner du mener den skal have. På den måde kan andre besøge se hvad du synes og beslutte om de også vil begive sig ud i at lave brunede kartofler til aftensmad.

Har du lyst en anden form for kartofler? Så tag et kig forbi vores opskrift side – her finder du mange spændende retter, lige fra moussaka til kartoffel porre suppe.

For lidt mere viden om hvad kartofler egentlige består af, og hvornår de er i sæson, kan du besøge råvareguiden.dk.

Vil du gerne undgå køen i supermarkedet?

– og samtidig have lidt mere tid at gøre med op til højtiden? Så brug fem minutter på at besøge rema 1000’s app. De handler for dig, og du undgår trælse eftermiddage med impulskøb. Det er super let og koster dig ikke alverden. Så er der tid til gaveindpakning og lidt ekstra kvalitetstid i køkkenet, som jo er det, det hele handler om.. Ikke?

Leave a Reply

Your email address will not be published.