Burgerboller

Ingredienser

45 ml mælk
235 ml vand
1 1/2 tsk salt
1 æg pisket med 2 spsk vand til pensling
Sesam frø til pynt
Burgerboller Burgerboller til frokost eller aftensmad – uanset hvornår er vi store fans! Om de serveres med frisk hjemmelavet æggesalat, grillet kylling, pulled pork eller som en traditionel grillet kød burger. Der er ikke meget der slår en hjemmelavet burger med alt det rette tilbehør. Det inkluderer selvfølgelig både syltede agurker, hjemmerørt mayonnaise og selvfølgelig også...

Instruktioner

1.Varm først mælk smør i en lille gryde i et par minutter til det er smeltet sammen
2.Lad dejen hvile i 1-2 timer et lunt sted og form ca. 8 burgerboller når den er hævet op
3.Bland så de tørre ingredienser i en skål (mel, salt, sukker)
4.Så skal dejen blandes: Rør gøren ud i det lunkne vand og bland så melet blandingen i lidt efter lidt og tilføj den varmede mælk samt de 2 piskede æg
5.Du får måske ikke brug for al melet, men ælt dejen til den er godt samlet og lidt klistret
6.Lad så bollerne hvile endnu 30 min på en bageplade med en viskestykke over
7.Pensl så bollerne med et æg og lidt vand pisket sammen og strø sesam på toppen
8.Bag ved 200 grader i ca. 10 min

Burgerboller

Burgerboller til frokost eller aftensmad – uanset hvornår er vi store fans! Om de serveres med frisk hjemmelavet æggesalat, grillet kylling, pulled pork eller som en traditionel grillet kød burger. Der er ikke meget der slår en hjemmelavet burger med alt det rette tilbehør. Det inkluderer selvfølgelig både syltede agurker, hjemmerørt mayonnaise og selvfølgelig også en nybagt burger bolle med sesam på toppen.

Hvorfor skal der frø og kerner på min burger?

Ifølge Aktiv Træning skal vi meget gerne inkorporere både frø og kerne i vores daglige måltider. De indeholder nemlig sunde fedtsyrer der får vores hjerne og krop til at virke optimalt. Har du også været lidt fedtforskrækket på et tidspunk? Det kender vi godt. Men det der er pointen med en sund kost er netop at vi spiser varieret. Så tilsæt endelig en blanding kerner til din bolledej og strø nogle sunde frø på toppen. På den måde dækker du dit behov for sunde fedtsyrer en lille smule ad gangen uden at spise en hel pose cashewnødder.

Kun fantasien sætter grænser

Når nu du har styr på opskriften til burgerbollerne, er det kun fantasien der sætter grænser for tilbehøret og indholdet. Så find endelig krydderierne frem og tilføj lidt surt, lidt salt og lidt syltet til din burger. Vi bliver glade af at spise god mad, så husk at nyde duften og forberedelsestiden også. Det smarte ved at serverer burgere er at du kan forberede bollerne i forvejen. Og derudover kan alle lave lige den smagskombination de ønsker. Glem ikke de anderledes muligheder med coleslaw eller sorte bønner og salsa. Der er altid inspiration at hente hvis hverdagsmaden er blevet lidt for kedelig.

Find også flere gode opskrifter på galleriet hvor du kan søge på ingredienser eller kategorier til lige det du søger. Vi har både kød, vegetar retter og en masse gode idéer til både morgenmad og frokost.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.