Cheesecake

Ingredienser

100 gram smør
200 gram sigestive kiks
325 gram naturel flødeost
325 gram mascarpone
5 dl piskefløde
1 vanillestang
100 gram flormelis
1/2 citron's saft
4 plader husblas
200 gram ribsgelé

Instruktioner

1.Klargør en springform ved at smøre den med lidt olie
2.Knus kiksene i en lukket pose og fordel dem herefter i formen
3.Hæld flødeost, mascarpone, flormelis, vanilje og citronsaft i en skål og rør det sammen
4.Blødgør husbladsen i koldt vand og pisk din fløde luftig i en skål for sig imens
5.Vend så piskefløden i ostecremen og tilsæt herefter husbladsen til massen
6.Hæld den samlede creme i formen og lad den stivne i køleskabet i mindst 3 timer før servering
7.Varm ribsgeléen i en gryde før servering, og hæld den forsigtigt over kagen efter den er kølet lidt af. Sæt kagen tilbage på køl til geléen er kold og servér

Cheesecake – præcis som den skal laves

Cheesecake er en sød og cremet desert helt perfekt til efter aftensmaden.

Det er bare den lækreste desert der findes på denne jord. Cremet, sød og syrlig i én fantastisk mundfuld. Det er ingen hemmelighed at chokolade er svaghed hos mange, men mon ikke cheesecake er på vej mod samme stjernestatus. Det tror vi! Om ikke andet kan denne opskrift gøre sit til at sætte denne kage på kortet.

Denne opskrifter giver i alt cirka 12-15 stykker til servering alt afhængig af hvor store stykker du ønsker at servere, og den laves i en standard spring form.
Servering med stilTip – det gode ved netop denne opskrift er ribsgeléen på toppen. Men er du ikke så meget til ribs, så prøv med en simpel hindbær coulis på toppen, eller bare et par friske hindbær på toppen. De vil give den samme syrlighed der står rigtig godt ved siden af kagens fedme.

Fordi denne kagen er en kold desert, skal den bruge noget til på køl før den kan serveres.

Så husk at medregne 3+ timer til at lade desserten sætte sig i køleskabet. Som alt godt, så er den værd at vente på!
Da det er ret forholdsvis fed dessert, så husk endelig at komplimentere med noget syrlighed i din anretning. En mulighed er også at servere en lemonade eller et glad koldt hvidvin til desserten for at opveje den mængde sødme man får fra ostecremen. Det er lidt en kaloriebombe, det kommer vi vidst ikke uden om. Men spørger du os, så er det den ekstra tur på trapperne værd. For lidt nydelse skal der jo til selvom vi allesammen er på kur i tide og utide.

Vil du gerne udvide dit søde køkken repetoire lidt mere? Så tag et kig forbi flere lækre desserter på vores opskriftsside og få fornyet inspiration og idéer til de næste middagsselskab.

For en hurtig levering af de varer du skal bruge til at lave din kage kan du prøve rema1000’s app til et hurtigt indkøb.

Leave a Reply

Your email address will not be published.