Creme Brûlée

Ingredienser

1 liter fløde
2 liter vand
1 vanilje stang
2,5 dl vaniljesukker
6 æggeblommer
Creme Brulee Creme Brulee er den lækreste budding desert du kan lave. Den er oprindelig fransk, og tilberedes i et vandbad i ovnen ved en lav temperatur. Det lyder måske kompliceret, men det er faktisk lige til. Du skal bruge dit komfur til at varme fløden, og herefter en skål til at piske desserten sammen...

Instruktioner

1.Forvarm ovnen til 160 grader
2.Varm fløden i en saucepande sammen med vanilje kornene, og selve vanilje stangen
3.Når flødes kogen tages den af varmen, og vanilje stangen tages op - dæk med låg og lad stå i 15 min
4.Pisk æggene med halvdelen af viljesukkeret til farven bliver lysere
5.Tilføj så fløden lidt ad gangen imens du pisker
6.Når deserten er pisket sammen hældes den i små (ca. 2,5 dl) creme-brulee skåle - disser tåler ovn
7.Placér så skålene i en dyb bradepande og hæld vand i panden så skålene er omringet til ca. halv højde
8.Bag deserten i 40-45 minutter, så den er fast på ydersiden, men blød i midten
9.Lad så skålenen hvile på køl i minimum 2 timer
10.Tag dem ud 30 minutter før servering og lad dem blive stue temperatur. Drys så det sidste vaniljesukker på toppen af desserten og varm med en brænder til toppen er karmeliseret
11.Servér 5 min efter toppen er karameliseret

Creme Brulee

Creme Brulee er den lækreste budding desert du kan lave. Den er oprindelig fransk, og tilberedes i et vandbad i ovnen ved en lav temperatur. Det lyder måske kompliceret, men det er faktisk lige til. Du skal bruge dit komfur til at varme fløden, og herefter en skål til at piske desserten sammen i. Dertil skal du bruge nogle små ovnfaste skåle af ca. 2,5 dl til at bage din Creme Brulee i. Du behøver på denne måde kun få ingredienser for en helt fantastisk desert. Hertil er det kærlighed og lidt tid i køkkenet der skaber en magisk aften med denne franske kending.

Sød og cremet desert til enhver lejlighed

Der er stor på forskel på hvilken desert forskellige mennesker foretrækker. Men er du til den søde og cremede slags er denne desert lige for dig. Da det er en fyldig desert serveres den bedst med en stærk kaffe, eller lidt frisk frugt ved siden af. På den måde kan alle være med til at nyde den.

Vil du gerne tage dinCreme Brulee desert til nye højder, så husk at tænke på eventuelt at købe dine ingredienser økologisk. Smagen er ligeså god hvis ikke bedre, og du støtter miljøet i din madlavning. For mere information om økologi kan du læse mere på økologisk landsforenings hjemmeside hér. Du kan finde svarerne på hvordan du hjælper dig selv og miljøet ved at handle økologisk, og hvordan du fremadrette kan forbedre dine omgivelser.

Mere inspiration med Mad i Centrum

For mere inspiration til søde sager og kager, kan du tage et kig forbi vores galleri. Hér har vi samlet alle Mad i Centrum’s bedste opskrifter til dig med en sød tand. Prøv for eksempel vores chokoladekage, der garantere et smil på løben og en god eftermiddag. Du finder også nye idéer til aftensmaden, madpakken eller eftermiddags kaffen, skulle du have lyst til at udvide din rutine i køkkenet en smule.

Leave a Reply

Your email address will not be published.