Jordbærtærte

Ingredienser

70 gram mørk chokolade
150 gram hvedemel
75 gram sukker
1 knivspids salt
125 gram smør
lidt ekstra smør til tærteformen
FYLD
400 gram jordbær
3 dl piskefløde
180 gram mørk chokolade
1 håndfuld pistacienødder
Jordbærtærte Jordbærtærte er den sødeste og mest cremede desert du kan lave på en solskinsdag. Det tager lidt tid at vente på den imens den står på køl, men det er hele ventetiden værd! Du kan vælge at servere den med pistacienødder på toppen, men du kan også strø en smule hakket chokolade ovenpå. Servér...

Instruktioner

1.Forvarm ovnen til 185 grader
2.Lav tærtedejen først ved at blande mel, sukker og salt i en skål
3.Ælt smørret i små stykker i melblandingen til du får en fast dej
4.Smør tærteformen med lidt smør og tilpas dejen til formen - prik den så med en gaffel i bunden
5.Forbag dejen i 15 min, og gør kanten pæn med en lille skarp kniv
6.FYLD
7.Hak den lille portion chokolade, og drys den hen over den varme tærte bund
8.Varm så fløden i en lille gryde til den næsten koger - tilføj de 180 gram hakket chokolade til fløden og lad det blive en tyk let afkølet masse
9.Fordel så den afkølede flødeblanding i tærteformen
10.Klargør jordbærrene og fordel dem i flødeblandingen
11.Hak så pistacienødder (valgfrit) og drys dem over tærten
12.Sæt tærten på køl i mindst 3 timer og gerne natten over

Jordbærtærte

Jordbærtærte er den sødeste og mest cremede desert du kan lave på en solskinsdag. Det tager lidt tid at vente på den imens den står på køl, men det er hele ventetiden værd! Du kan vælge at servere den med pistacienødder på toppen, men du kan også strø en smule hakket chokolade ovenpå. Servér tærten helt for sig selv eller med en fyldig fløde is ved siden af. Alt kan gå! Vi understreger det lige for en god ordens skyld: Vi elsker bare jordbærtærte!

Jordbær – hvornår er de danske?

Hvis du mest er til danske jordbær, så er dit vindue i månederne Juni til August, hvor vi kan høste dem rundt om i de danske haver eller på plukselv marker. I sommer tiden kan du dog også finde dem på det lokale marked eller i dit supermarked når du alligevel handler ind. Vil du dog gerne servere denne vildt lækre desert lidt uden for sæson, så kan vi dog næste altid finde jordbær i Danmark, da vi importerer dem året rundt.

Flere idéer til dig med en sød tand

Der er mange lækre deserter der både er sure og søde og bare lader vores tanker vandre på de gode øjeblikke. Men vil du gerne have ny inspiration og gode idéer til hvilken desert du skal give dig i kast med? Så kan du kigge forbi vores Galleri side, hvor vi har samlet en helt masse opskrifter. For at gøre livet let for dig har vi inddelt opskrifterne i kategorier, så du let kan finde det du leder efter. Få nye spændende input til næste gang du skal have gæster, eller bare til en hyggelig aften derhjemme.

Hvis du har lyst vil vi rigtig gerne vide hvor mange stjerner du synes denne desert skal have. På den måde ved vi hvilke opskrifter I kan lide derhjemme, og hvad vi skal finde mere af.

Glædelig Jordbærtærte bagning!

Leave a Reply

Your email address will not be published.