Kanelsnegle

Ingredienser

300 g Amo Hvedemel
100 g smør eller margarine
50 g gær
100 g flormelis
1 spsk. kogende vand
100 g brun farin Pynt
2 tsk. kanel
GLASUR

Instruktioner

1.Lun mælken og opløs gæren deri bagefter. Tilsæt mel og de andre ingredienser efterfølgende. Ælt dejen til den er ensartet og lad den hæve lunt, tildækker til den er dobbelt størrelse
2.Del dejen i 2 lige store dele, og rul dem ud på bordet i firkanter så vidt muligt. Fordel fyldet over hele fladen og drys med kanel. Rul så en roulade af skær skiver af denne rulle og læg dem på en bageplade.
3.Lad snegle hæve igen i ca. 20 min imens ovnen forvarmes.
4.Pensel dem med et pisket æg for en fin brun overflade og bag dem så i 8 minutter ved 220 grader i midten af ovnen. Når de er bagt kan du lave en glasur - og så serverer dem lune

Kanelsnegle til den søde tand

Kanelsnegle er en super god eftermiddags snack til den søde tand.

Disse søde sager er en skøn ting at bage, og de smager fantastisk helt uden tilbehør. En smule glasur på toppen, og så er dagen reddet.
At bage kanelsnegle er lidt ligesom at lave alle andre opskrifter med en dej. Du skal bruge lidt tid til hævning og en forvarmet ovn er en god start.

Der er mange varianter med hensyn til fyldet, og det er selvfølgelig en smagssag hvordan man foretrækker sine kanelsnegle. Opskriften du finder hér er god basisopskrift med en cremet og sød kanelsauce de fleste kan lide. Du kan altid prøve dig frem og tilføje ekstra sukker eller kanel som du ønsker.

Kanel – og dens superkræfter

Selve om denne desert måske ikke ligefrem skriger ‘sundhed’ så er kanel i sig selv et krydderi vi sagtens kan lære at spise mere af i Danmark. For en hurtig smagsprøve kan du prøve en chai latte te, eller også kan du prøve at tilføje en smule kanel istedet for sukker til din havregrød imorgen. Selvom det ikke er jul hele året, så kan du også sagtens lave en skål risengrød i ny og næ uden for december måned.

Vil du vide mere om hvorfor kanel er godt for dig? Så læs artiklen hér.

Ledte du efter en god eftermiddags snack, men er ikke så interesseret i bagning og hævning? Så prøv istedet en gang pandekager, eller en super lækker chokoladekage der ikke tager dig mange minutter at røre sammen. For mere inspiration til alle slags opskrifter, så tag et kig på vores opskrift side.

En måde at slå 2 fluer med et smæk, er at lave en gang pizzadej eller boller eller anden dej der skal i ovnen når nu den er varm!
(Se opskrifter hér). Det er let at lave når nu ovnen er klar, og køkkenet er beskidt. Og på den måde er der både mad til frokost og eftermiddagen.

Både boller og snegle kan sagtens fryses, så du blot tager dem op aftenen før de skal nydes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.