Kartoffelsalat

Ingredienser

2,5 dl ymer
2,5 dl cremefraiche 18% eller fraiche 9%
3 spsk hakket persiller
2 spsk purløg
2 spsk hakket skalotteløg
2 tsk sød fransk sennep
1 tsk citronsaft
2 tsk groft salt

Instruktioner

1.Bland ymer og cremefraiche sammen med alle krydderurterne samt salt og peber
2.Skær så kartoflerne i skiver og vend dem i dressingen
3.Lad dressingen trække 1/2 time på køl og servér med lidt frisk krydderurter på toppen

Kartoffelsalat – cremet og lækker

Kartoffelsalat er en super god frokost.

Det er det perfekte tilbehør til næsten alle retter du kan lave året rundt! Den er cremet, sund og fyldt med gode krydderurter. Lige et ret til en travl hverdag hvor man mangler tid men elsker smag på maden. Det er en relativt hurtig ret at lave, og så smager den bare af forår uanset hvilken årstid det er. Lige noget for os.

Denne opskrift er til 4 personer og tager rundt regnet en time at lave. Den behøver et par ingredienser du måske ikke altid lige har på hylden. Men den koster ikke alverden at lave og så gør den sig bare som en super let anretning til din tallerken.

To vigtige ingredienser i denne servering er ymer og cremefraiche. Så husk at lade din kartoffelsalat stå på køl i køleskabet når du har lavet den, så den ikke bliver dårlig.
En anden vigtig ingrediens er senneppen. Hér kan du selv vælge efter hvor kraftig en sennep du foretrækker, men vi anbefaler en sød fransk sennep for en rund og mild smag. Den går også godt sammen med syren fra citronen.

Mere salat i hverdagen

Vil du gerne have flere lækre opskrifter på både sprøde og cremede salater? Så kig forbi vores opskrifts side for flere gode opskrifter, og masser af inspiration til din madlavning.

Husk også at angive et antal stjerner ved denne ret når du har lavet den – så både vi og andre kokke kan se hvad du synes opskriften 😉

For en smuk servering, så skær et par skiver citroner og pynt med den på tallerkenen. Serverer du salaten med lask er dette den perfekte kombination af fedme og syrer der får dine smagsløg til at smile. Du kan også pynte af frisk purløg og servere til en stykke ristet rugbrød – Det er en klassiker!

Leave a Reply

Your email address will not be published.