Kiksekage

Ingredienser

400 gram chokolade, 65% +
400 gram sød kondenseret mælk
50 g smør
1/2 vaniljestang
1 dl hasselnødder hakket fint
1 spsk hakket chokolade
Kiksekage Kiksekage er en af de kager børn ofte elsker. Men det betyder ikke at den ikke er til vokse også. Den er simpel og lækker, og så tager det kun en lille halv time at forberede den. Den svære del er at vente imens kagen sætter sig i køleskabet. Men det er jo desværre...

Instruktioner

1.Varm først smør, mælk, vaniljekorn og chokolade i en gryde ved omrøring
2.Når det hele er smeltet sammen tilføjes appelsinskallen
3.Skru ned for varmen og rør blandingen godt sammen med et piskeris til den ensartet
4.Beklæd en brødform med bagepapir og hæld en smule af chokoladeblandingen i bunden
5.Læg så skiftevis kiks og chokolade i en jævnt læg til formen er fuld eller kiksene er brugt
6.Slut af med et lag chokolade på toppen og drys med nødder og chokolade
7.Lad kagen stå på køl i minimum 2 timer før servering

Kiksekage

Kiksekage er en af de kager børn ofte elsker. Men det betyder ikke at den ikke er til vokse også. Den er simpel og lækker, og så tager det kun en lille halv time at forberede den. Den svære del er at vente imens kagen sætter sig i køleskabet. Men det er jo desværre en vigtig del af processen.

Du laver kiksekage ved at opvarme ingredienserne i en gryde og piske dem grundigt sammen til en lind og ensartet chokolade masse. Herefter bygger du en lagkage i et brød form og lader den stå på køl. Så simpelt, og så smager det fantastisk! Den klassiske kombination af det søde, det fede og det let salte er noget der får de flestes munde til at løbe i vand. Derfor er vi helt vilde med at denne klassiker er tilbage på bage-menuen.

 

Indkøb med god samvittighed

Når du køber ind til både bagning og madlavning er der mange ting at tænke på. Både pris, nærhed af butikker og tid spiller ind. Men der er mange måde at sikre en sund og varieret kost – også når det kommer til de søde sager. Kig efter nøglehuls mærket og økologiske fødevarer når du handler for at sikre dig og din familie en god kvalitet i de råvarer i køber.

Vil du gerne lette opgaven af indkøb lidt, så tag et kig på de efterhånden mange muligheder for at få fødevarer leverer. Både nemlig.com og Vigo.com tilbyder levering af dine indkøb hjem til din dør, så du undgår både køen i supermarkedet samt impulskøbene ved kassen. Det koster selvfølgelig en lille smule men du sparer transporten og kan bruge tiden på arbejde eller med familien imens.

Vil du gerne have ny inspiration til andre lækre deserter og kager? Så kig forbi vores galleri side hvor du finder masser af lækre opskrifter til at gøre hverdagen lidt mere spændende – også når I har travlt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.