Rabarberkompot

Ingredienser

2 bundter Rabarber, ca. 14 stk
200 gram Sukker
1 vaniljestang
Rabarberkompot Rabarberkompot er en sommer desert der bør nydes lun under en skyfri himmel med en kugle vanilje is ved siden af. Den er sød men syrlig, og behøver hverken lang tid eller mange andre ingredienser. En ren og lækker desert til en varm dag, der bringer minder frem om gode gamle dage i sommervejret....

Instruktioner

1.Start med at rense rabarberne, og skær dem i mindre stykker
2.Server lun med vanilje is
3.Læg rabarberne i en ovnfast fad og drys sukkeret over
4.Bag fadet inklusiv den hele vanilje stang med et stykke sølvpapir over i ca. 15 minutter, til rabarberne er møre
5.Tag fadet ud, og tag vanilje stangen op

Rabarberkompot

Rabarberkompot er en sommer desert der bør nydes lun under en skyfri himmel med en kugle vanilje is ved siden af. Den er sød men syrlig, og behøver hverken lang tid eller mange andre ingredienser. En ren og lækker desert til en varm dag, der bringer minder frem om gode gamle dage i sommervejret. Rabarber har ikke mange kalorier i sig, så der er endnu en god grund til at lave den skønne søde desert.

Hvis der er rabarberkompot tilbage kan du holde det på glas i op til en uge. Husk også at du kan tage denne lækkerhed med på madpakken hvis du ønsker.

Rabarber er en sund og syrlig frugt der oftes bruges til deserter, marmelader og lignenede. Du kan finde den danske rabarber fra Maj til Oktober, men da vi importerer frugten også kan du i princippet finde den i supermarkedet fra April til November. En god måde at få friske rabarber på er, at plukke dem når de er i sæson og fryse dem. Da de bruges kogte eller bagte i de fleste tilfælde er det også den billigste måde at få lækre deserter med denne frugt. Så kan du både forsøge dig med marmelade, og rabarberkage når du har lyst. En frisk og smagfuld desert til efterårets kølige aftenen er svær at takke nej til.

Inspiration

Leder du efter mere inspiration til lækre deserter? Så kan du finde nogle spændende opskrifter lige hér på mad i centrum i vores Galleri. Vi har samlet en masse gode, testede og lækre opskrifter for at gøre livet let for dig. Du kan søge på morgenmad, frokost, aftensmad eller deserter – eller du kan søge på en opskrift du har i tankerne. Vi har angivet både tid og sværhedsgrad så du hurtigt at se om det er opskrift der skal laves i dag eller imorgen.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.