Rabarbertærte

Ingredienser

1 æg til pensling
1 æg til dejen
225 gram mel
75 gram flormelis
1 tsk vaniljesukker
Creme fraiche light til servering
Rabarbertærte Rabarbertærte er jo overhovedet ikke så svært at lave som det måske lyder til. Tærter er altid forbundet med en smule teknisk snilde og svære bagetider og alm muligt andet. Men det passer slet ikke. Og vil du gerne igang med en sød desert tærte, så er rabarbertærte den perfekte begyndelse. Denne opskrift er ...

Instruktioner

1.Bland først dejen af mel, vaniljesukker og flormelis og ælt smørret heri
2.Når dejen er samlet sættes den på køl i ca. 1 time med film over
3.Vend så rabarberne i sukker og vaniljekorn og lad det trække også
4.Når timen er gået tændes ovnen på 180 grader, og 2/3 af dejen rulles tynd ud med to stykker bagepapir
5.Når den har den rette tykkelse passes den til en tærte form og rabarberne fordeles herpå
6.Rul så det resterene dej og skær strimler til at dække din tærte med i det mønster du ønsker
7.Bag ved 180 grader i ca. 25 minutter og servér lun med creme fraiche

Rabarbertærte

Rabarbertærte er jo overhovedet ikke så svært at lave som det måske lyder til. Tærter er altid forbundet med en smule teknisk snilde og svære bagetider og alm muligt andet. Men det passer slet ikke. Og vil du gerne igang med en sød desert tærte, så er rabarbertærte den perfekte begyndelse. Denne opskrift er  til 1 tærte og har ikke nogle specielle ingredienser du ikke kan finde i dit lokale supermarked.

Sommerens deserter er bare sødere

Der er altid en anledning til enten at bage eller lave en desert. Når du har lavet en desert mange gange nok, så sidder opskriften på rygraden, og målene og indkøbslisten bliver lidt overflødige. Men når du starter ud er det en god idé at følge opskriften nøje og være sikker på at du får den søde og sure balance rigtigt. Det er nemlig den, der gør forskellen på en rigtig god og en lidt kedelig desert.

Sød på den sunde måde

Rabarber er ret sunde i sig selv, og de kan tilberedes med en tilpas mængde sukker til at de smager himmelsk. Du kan altid tilføje lidt mere sukker næste gang du forbereder tærten hvis du gerne vil have den en smule sødere. Men som udgangspunkt er rabarber tærte et rigtig godt bud på en desert til hele familien. Vil du gerne tilføje lidt ekstra til bordet så servér eventuelt en hjemmerørt vanilje is til. Så bliver det ikke meget bedre!

For flere gode opskrifter, så kig ind på vores opskrifts galleri og få ny inspiration til sommerens madlavning. Her kan du søge på alt fra morgenmads inspiration til kødretter til den kommende mandag. Der er også en søgefunktion så du kan finde lige det du mangler i en fart. Simpel, let og super velsmagende!

TIP: Vil du gerne have rabarber tærte når sæsonen er ovre? Så pluk dem i august og frys dem til novembers kolde vinde kommer og du får lyst til en lækker varm desert.

God kagebagnings lyst!

Leave a Reply

Your email address will not be published.