Risengrød

Ingredienser

1/2 dl grødrid
9 dl letmælk
1 dl vand
salt til smag
Kanel og sukker samt smørklat

Instruktioner

1.Lad ris, mælk, vand og lidt salt koge under låg i en gryde i ca. 20 minutter - med jævnlig omrøring
2.Tag så gryden - med låg, og pak den ind i en dyne og lad den stå under dyne og tæppe i sengen i godt en times tid
3.Tag så grøden ud igen, og varm den op unde omrøring
4.Servér med kanelsukker og smørklat

Risengrød- til hele familien

Risengrød? Ja, Det er risengrød… der gør ganen blød. En dejlig varm krammer i kulden.

Det er dansk tradition, hygge, varme, fællesspisning, julestemning og ALT det andet forbundet med bedstemors lækre risengrød der gør den så fantastisk som den er. På en kold dag, er en varm skål grød noget der kan få gang i ganen. Om vi kender sangen fra julekalenderen eller blot traditionen omkring bordet, så har de fleste et minde om risengrød fra en tidlig alder. Selv dem der ikke kan lide den!

Det er en forholdsvis lige til ret at lave, men den kræver noget kærlighed.

(Det gør de ris retter der virkelig imponerer altid. Men uanset så er denne opskrift er til 4 personer og den kræver ca. 30 minutters forberedelsestid sammenlagt.

Ingredienserne kender du også vil jeg tro: smør, mælk, fløde, kanel og selvfølgelig sukker

De essentielle køkkenredskaber du får brug for er de følgende:
en gryde,
en ske
et håndklæde
– en seng / tæppe

Spisetid kommer hurtigere end du regner med, men hviletiden er vigtig! Så giv grøden den tid den behøver og dæk bordet og gør køkkenet rent imens. Det er ligesom pandekager – de bare bedre når de får tid nok.

For flere gode idéer og inspiration til julebordets retter, så kan du kigge forbi vores opskriftside. Her finder du kategorierne “morgenmad”, “frokost”, “aftensmad” og “snacks”. De er lige til at kigge igennem så du let kan finde den opskrift du går og leder efter.

Info: Det er jo selvfølgelig vigtigt at nævne at risengrød ikke kun er til jul, men at den faktisk kan laves året rundt. Det er en dejligt fyldig ret til at bryde hverdags-mad rutinen derhjemme. Der er selvfølgelig ikke alle der modtager det lige godt, men der er mange der med glæder spiser en god skål grød i andre måneder end november og december. For en solid morgenmad med en smule kanel kan du også prøve vores testede havregrød 😉

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.