Risotto

Ingredienser

1 dl risotto ris
1 L grøntsags boullion
6 dl blandede svampe / champignoner
3 spsk olivenolie
4 fed presset hvidløg
0,5 L frisk spinat
1,5 tsk salt
1 tsk peber
1 stort løg
1 tsk timian
1 spsk smør
1 fennikel (valgfri)
1/2 dl hvidvin

Instruktioner

1.Varm din bouillon i en gryde til den simrer, og rens dine svampe / champignoner
2.Skær svampene i skiver og sæt dem til side
3.Varm så olien i en sauté pande (el. tilsvarende) og steg svampe, salt og kun 1 hvidløg indtil svampene er brunede og bløde
4.Tag svampene op, og hæld den resterende væske over til boullionen og sæt dem til side på en tallerken
5.Tilføj så det resterende hvidløg, og derefter spinaten
6.Læg låg på panden og lad dampe i ca. 2 minutter
7.Når spinaten er kogt lægges den til side med svampene
8.Steg så smør, olie, løg og fennikel
9.Tilføj så risene og rør konsekvent rundt
10.Tilsæt resterende krydderier samt salt og hvidløg og steg videre
11.Tilsæt vin, og las stege videre
12.Tilsæt så boullion en dl ad gangen til det er absorberet og tilføj så 1 dl igen
13.Forsæt til risottoen er helt færdig - med regelmæssig omrøring
14.Lige før servering tilsættes svampe og spinat

Risotto – den mest cremede risotto du kan lave

Risotto kan laves på et utal af måder. Det er en lækker cremet ret.

  • Den kan laves både vegetarisk og vegansk.
    Risotto kan være en udfordring. Den kræver tid, gode råvarer og frem for alt kærlighed. Det er en fed succes når denne varmende ret lykkedes, og det kan godt taget et par forsøg. Derfor har vi lavet denne opskrift, så du kan gøre det i første forsøg – så længe du følger opskriften.

Der er rigtig mange udgaver af den klassiske risotto, så du kan vælge både at lave den med eller uden kød og endda vegansk. Det er helt efter din personlige preference. Men det er god og alsidig ret til gæster. Den mætter, den smager af noget, og dine gæster vil vide at du har brugt tid og energi på at lave en velsmagende ret.

Servering

Risotto er ikke den mest prangende ret. Den brillerer på smag. Så pynt blot med en smule friske krydderurter og en lille smule olienolie på toppen.

Du kan gøre ret spændende med den rigtig vin og den mest autentiske borddækning du finder passende. Men en risotto stjæler billedet med den helt rigtige balance af syre og sødme samt den rigtige fordeling af cremede ris og lidt bid. Denne servering kaldes al dente, og den er for kokke og mad entusiaster. Dette er målet.

Der er mange slags risotto ris at vælge imellem, og det kan være lidt en jungle når besøger dit lokale supermarked. For et hurtigt indkøb kan du også besøge rema1000’s app.

Kig også forbi vores opskrift side for inspiration til andre eksotiske og cremede risretter. Da ris er glutenfri, er denne ret også god at serverer for gluten allergigere, så længe du holder øje med de resterende ingredienser du benytter. I tvivl om hvad gluten er for noget? – Så læs et indlæg på vores blog om lige netop gluten lige hér.

Husk også at give denne opskrift det antal stjerner du finde passende, så andre kan de hvordan du synes det var at lave.

Leave a Reply

Your email address will not be published.