Tapas

Ingredienser

HVIDLØGSREJER
1 tsk frisk rosmarin eller 0,5 tsk tørret
0,5 spsk olivenolie
250 gram pillede rejer
CHORIZO
HVIDLØGS CHAMPINGIONER
MARINEREDE OLIVEN
250 gram sorte og grønne oliven
SPANSK ANTIPASTO
Hvide Ansjoser
Røget skinke
Spansk ost, eksempelvis Manchego
TIL SERVERING
Brød, Olivenolie og Citron skiver
Spansk rødvin

Instruktioner

1.HVIDLØGSREJER
2.SPANSK ANTIPASTO
3.CHORIZO
4.HVIDLØGS CHAMPINGIONER
5.MARINEREDE OLIVEN
6.Mix alle ingredienser i en tætlukket beholder eller glas, og las stå på køl i 24 timer. Lad marinaden stå i stue temperatur før servering.
7.Anret dine indkøbte oste ved stuetemperatur, sammen med ansjoser og skinke

Tapas – den perfekte frokost til dine gæster (husk vinen)

Tapas er en super lækker sammensætning af lækre delikatesser der går perfekt til en hyggelig frokost.
Dette er en spansk tradition af lækkerhed på en tallerken! Hvis du nogensinde har været i Spanien på ferie – eller blot besøgt en autentisk spansk restaurant, så ved du at denne ret er noget er det fineste det spanske køkken kan præstere. Det er ligesom danske frikadeller og italiensk pizza – man går ikke galt i byen med en rigtig god gang tapas.

Husk vinen til tapas!

Det er vigtig at nævne at tapas er en menu for øjnene ligeså meget som det er et bord for at mætte ens mave. Det er farver, smag og tekstur der bliver fejret. Derfor er det vigtig at matche den helt rigtige vin til din servering. Her kun du eventuelt få hjælp i din lokale vinforretning til hvilken vin der bedst passer til dit middags arrangement.

Tapas er ikke en billig opsætning, men det er en fest anretning. De bedste råvarer, og den lækreste tilberedning gør denne ret til en vinder i hvert et selskab.

Du skal bruge 1 times tid til at lave et flot spansk middags bord med disse 4 anretninger (uden medregning af borddækning 😉 ). Kombinationen er kød, grøntsager og spanske krydderier skaber en hyggelig stemning i sit køkken, og du kan være sikker på at der er lidt til en hver smag på bordet når du er færdig. Det gode ved denne spanske ret er at der ingen grænser er. Så find dine yndlings råvarer frem og server som et ta selv bord at lækkerier fra både slagteren, ostehandleren, og hvis budgettet er til det: vinhandleren.

Glem ikke at give denne opskrift det antal stjerner du synes den skal have! På den måde kan andre se om de tør give sig i kast med at lave tapas til deres gæster. Og så sætter vi pris på jeres feedback, så vi kan laves danmarks bedste og største online opskriftsamling.

Buenos Tardes, og hav en dejlig tapas aften!

Leave a Reply

Your email address will not be published.