Tunmousse

Ingredienser

2 dåser tun i olie
1 løg hakket fint
100 gram mayonnaise
1 spsk creme fraiche
1 spsk tørret dild
Saften af 1 citron
1 stort bundt kruspersille
1 usprøjtet citron
Evt. frisk dild til pynt

Instruktioner

1.Hæld olien fra tunen og mos den sammen med revet løg, mayonnaise, creme fraiche, didl og citron saft
2.Smag så til med salt og peber
3.Læg din husblas i blød i 3 spsk koldt vand og smelt den ved lav varme. Når den er smeltet vendes den forsigtigt i tun massen
4.Pisk så fløden til flødeskum og vend også den i blandingen til du har en ensartet bladning
5.Smør en springform med olivenolien og hæld din tunmousse heri. Lad den så hvile i køleskabet i en halv til en hel dag
6.Servér med lune flütes
7.Vær forsigtig når du tager den ud af formen, og servér så med finthakket persille og evt. dild, revet citron samt evt. lunet flütes
8.

Tunmousse

Tunmousse er en kending i madpakken. Med rugbrød, friskbagt lyst brød eller en skål med friske grøntsagsstænger. Med andre ord, er det lige hvad dit nybagte rugbrød har brug for. Det smager fantastisk på både lyst og mørkt brød, og er fuld af gode omega 3- og 6 fedtsyrer. For lidt adspredelse fra leverpostej og hamberyg er denne frokost kending rigtig let at lave.

Tunmousse er en sundt, billigt og nemt alternativ til madpakken. Du kan bruge den i en sandwich med frisk grøn salat og lidt mayonnaise for en simpel anretning. Men du kan også nyde den med friske krydderurter på rugbrød for en super hurtig snack inden du skal ud af døren.

Hvad er det der er så godt ved tun?

Jo, ser du: Tun indeholder et højt indhold af protein som er rigtig godt for dine muskler og byggesten for din krop. Og du kan let tilføje nogle af disse hurtige proteiner ved at spise lidt mere fisk i din hverdag, eller bare et par gange om ugen. Fisk kan være dyrere en andre fødevarer, men de mætter som ofte rigtig godt og hjælper din krop med at holde sig sund og aktiv.

Frisk tun eller tun på dåse?
Det er en smagssag, men også en budget vurdering om du er til frisk tun eller tun på dåse. Lige præcis til din mousse er dåsevarianten et rigtig fint bud. Her er tunen lagt i olie, og den er let at arbejde med. Så alt i alt får du en hurtigere og billigere tunmousse til madpakken, frokosten eller endda din lørdags brunch. For mere information om hvilken dåsetun du skal købe, så læs vejledningen fra Forbrugerrådet Tænk lige hér.

Servér din tunmousse på brød, til kiks eller som tilbehør på en tapas tallerken. Vi garanterer en ny cremet yndlings til alle der er til fisk.

Vil du gerne lære at lave nogle flere fiskeretter? Så tag et kig på vores opskrift side, eller søg på “fisk” for ny inspiration. Vi skriver også om sundhed og trends på vores blog, så dér kan du også finde ny viden indenfor madlavning.

Leave a Reply

Your email address will not be published.