Tzatziki

Ingredienser

3-4 agurker
4-5 hvidløgs fed
1 kg græsk youghurt
2 spsk olivenolie
1-2 spsk citronsaft
2-3 tsk salt

Instruktioner

1.Vask agurkerne og skær dem i halve. Tag en ske og tag den bløde del ud. Riv så alle agurkerne på et rivejern.
2.Put de revner agurker i et viskestykker og tryk vandet ud fra dem
3.Rør så agurkerne sammen yourhurten
4.Tilsæt alle de andre ingredienser og rør det sammen og smag til. Husk at den bliver stærkere når den får lov at trække.
5.Sæt den på køl til den skal spises, og gerne til næste dag

Tzatziki – den græske klassiker

Tzatziki er en græsk dressing der går rigtig godt til sprøde salater og krydret kød.
Dette er en simpel græsk dressing med masser af smag. Den har essentielt kun 4 ingredienser – youghurt, agurk og hvidløg – og selvfølgelig salt. Men der er alt der skal til får at være en græsk nationalret af dimensioner. Denne ret er elsker verden over, og den er lige til at lave på et stramt budget. (Du kan sågar lave den i en vegansk version lige så nemt, og uden at gå på kompromis med smagen overhovedet! For mere, så tag et kig på naturli’s mælkeprodukt erstatninger)

Tzatziki er godt til brød og kød især, men er du helt vild med hvidløg så prøv dig frem og server denne cremede sensation som en let anrettet forret, eller på et stykke ristet rugbrød med et par stænger friske gulerødder. Du kan endda spise pølsehorn til denne velsmagende dressing.

Tid gør alting bedre:

Det er vigtig med tzatziki ligesom det er med boller, pandekager og supper – der skal tid til for at smagen er bedst. Det samme princip gælder hér. Så lav gerne din dressing dagen i forvejen hvor du ønsker at serverer den for gæster eller tage den med i madpakken. Så får du et endnu bedre resultat.

En anden skøn ting ved tzatziki er at du får rå hvidløg med i samme omgang. Og det er bare en vinder! Hvidløg er super sundt for dig, og holder forkølelser og andre dårligdomme på afstand. Så spis bare løs – året rundt. Vil du vide mere om hvidløg, og hvilke andre fødevarer du bør spise på en daglig basis? Så tag et kig på vores blog lige hér.

Servering med niveau
Vil du gerne vise dine kulinariske evner for venner og familie? Så invester i en god olivenolie og nogle oliven og server med et lunt flütes til. Så er du garanteret en god begyndelse på middagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.