Spis salater på den fede måde

Salater er mad til livet

Triste grå dage uden sol giver ikke ligefrem anledning til knasende sund salat. Men, når det er sagt så er salat en superfood. De kan være søde, sure og friske med et strejf af asiatisk krydderi eller helt simpel og velsmagende. Find frem til dit lækre go-to salat tip hér i bloggen og lær at elske at spise lidt sundere til hverdag.

Nødder: Et rigtig godt tip er altid at tilføje en knasnede nød eller kerne til din salat. Mandel, Hasselnød og Valnød er alle gode eksempler på nødder bibringer smag, tekstur og sunde olier til dine grøntsager. Et drys af sesam eller solsikkekerne kan også tilføje et sødt twist til en simpel anretning.

Olie: Det behøver ikke at være en kedelig smagsoplevelse at spisen en salat. Tilføj et drys chiliolie eller en citron- eller timian-krydret olie og opnå det lille ekstra pift der gør dig glad for at spise din salat.

Frugt: Grøntsager kan gøres mere attraktive med lidt syrligt på toppen. En skive citron, et halv æble eller en håndfuld friske blåbær kan udøve mirakler for en klassisk salat. Prøv dig frem, og start med de frugter du elsker og som er i sæson – på den måde sparer du lidt penge også 😉 Er du ikke til frisk frugt i din salat, så gør et forsøg med tørret frugt fra din lokale købmand. Tranebær er ofte et godt alternativ til en frisk tilføjelse.

 

Smag til med krydderier

Karry, Paprika og Oregano er alt for sjældent værter i vores salat. Smag til! Prøv dig frem og tilføj ALTID som et minimum salt, peber og 1 andet krydderi til din grønne salat. Krydderier er sunde for os, de giver og smag og mere glæde til en kølig sund ret.

Grønt med smag: Den hurtigste vej til smag er et frisk pust fra grøntsagerne selv. Hvidløg, forårsløg og rødløg med flere kan give en kraftfuld smag til de typiske salater vi laver til at tage med på farten.

Find inspiration i andre opskrifter, og lav de eget miks præcis som du har lyst!

Leave a Reply

Your email address will not be published.