Veganer – hvorfor & hvordan?

Vegansk mad

Veganer er navnet på en række mennesker der spiser og lever vegansk. Det kan være svært at følge med de mange mad trends der kommer hver sæson. Det er en jungle at finde ud af hvilken diæt der reelt er sund, og hvilken der er rigtig for dig. Men du kan komme langt ved at undersøge flere kilder og blive klogere på hvad det egentlig er en sund kost for dig.

Hvad spiser en veganer ikke?

  • Kød
  • Fisk
  • Mælkeprodukter
  • Æg
  • Tilsætningsstoffer fra dyr (bl.a. gelatine)

Hvorfor spise vegansk?
Der er mange grunde til at spise vegansk, men de afhænger alle af hvem du spørger. Det mest almindelige du vil høre er, at der ikke er nogen grund til at udnytte dyr for hverken mad, tøj eller ting. Men der er også mange sundheds-relaterede grunde, såsom forhøjet kolesterol og større sammenhænge med kræftsygdomme. En tredje grund er miljørelateret. Hvis vi bruger vores ressourcer til mad produktioner smartere, hvilket kan gøres via en vegansk livsstil, vil vi kunne udnytte råvarerne bedre, og mætte flere munde.

Vil du gerne lære mere om at spise vegansk, så er der herunder en liste over gode dokumentarer du kan se på Netflix:
Forks over Knives
Cowspiracy
Fat Sick and Nearly Dead

Veganer.nu – en god side til at finde opskrifter og få en god basis viden om hvad det vil sige at være veganer. For helt almindelige mennesker der finder frem til, at en vegansk diæt er for dem, så er “månebarnet” en rigtig god side til mad inspiration i hverdagen.

For et kig på nogle andre emner om sundhed kan du læse mere hér på bloggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.